Predikant

Terug naar de startpagina.

Van 1984 tot 1991 werkte ik als groepsleerkracht op basisschool De Bron in Spijkenisse. Van 1991 tot 1999 werkte ik als docent levensbeschouwing en vertrouwenspersoon op het huidige Heerenlandencollege in Leerdam. Van 1999 tot 2004 was ik predikant in Veenwouden. Van 2004 tot 2012 werkte ik als predikant in de Protestantse Gemeente Sneek. Daarna werd ik docent praktische theologie op de NHL Hogeschool en geestelijk verzorger bij wat nu Patyna is. Omdat de NHL Hogeschool de theologie-poot overdeed aan Windesheim, werd ik deels weer gemeentepredikant.

Sinds januari 2014 ben ik dus voor 50% predikant van de Protestantse Gemeente Langweer naast mijn werk als geestelijk verzorger bij Patyna. Langweer is een prachtig dorpje dat ’s zomers bruist van het toerisme. De bevolking is hecht. De Kerk van Langweer is de enige kerk van het dorp. De kleine gemeente wil volop kerk voor het dorp zijn. In 2018 hebben we er ons droomhuis gevonden en zijn we er ook zelf gaan wonen.

De kerk van Langweer is een bezienswaardigheid, inclusief het prachtige orgel uit 1784. De kerkdiensten beginnen op zondagmorgen om 9.30 uur. Alle kerkdiensten zijn terug te zien via deze link.

Als je meer van de kerk van Langweer wilt weten, klik dan HIER.