Ga toch fietsen!

Niets vind ik zo plezierig als op vakantie op de fiets. Van een aantal van mijn recente fietsreizen vind je hier een verslag.

De vakantiefiets – Waar rijd je dan op? En krijg je dan geen zadelpijn? Zulke vragen krijg je vaak als je vertelt dat je op fietsvakantie gaat. Een goede vakantiefiets moet aan heel andere eisen voldoen dan een doorsnee fiets. Deze pagina gaat over de fiets(en) waarop ik mijn reizen maak(te).

Het rondje Drenthe – Samen met Selma fietsten we een Rondje Drenthe in Coronatijd.

Heen en terug naar Santiago – Plannen voor een retourtje Santiago de Compostela in 2020.

2017 – fietsen richting Barcelona – Samen met Selma fietsten we naar het Zuiden. Verslag van een bewogen en prachtige reis!

2016 – Limesroute deel 1 – Samen met mijn vrouw Selma (het was voor haar voor het eerst!) fietsen we ruim 1200 km van Nijmegen naar Passau. Je vindt hier het verslag. In de zomer van 2017 willen we de Limesroute deel 2 en 3 van Passau tot in Roemenië en misschien zelfs de Zwarte Zee gaan fietsen.

2015 – rondje Duitsland – Met mijn zoon Henk treinden we naar Bremen, fietsten langs de Weser naar Höxter, daarna via een boog (en een stukje treinen) naar Kloosterhaar bij Almelo weer terug.

2014 – Fietsen naar Assisi – Mijn grootste reis ging van Sneek naar Assisi. Lees hier een zeer uitvoerig verslag.

2011 – op de fiets langs de Frontlijn WO 1 – In het voorjaar van 2011 fietste ik langs de frontlinies van de eerste wereldoorlog.

2010 – Sneek Maastricht – Een mooie rit voor in de herfstvakantie: van Sneek naar Maastricht!

2010 – Fietsverslag Sneek -Stralsund – Het verslag van de tocht die ik samen met collega Ellert Jongstra in het voorjaar van 2010 aflegde van Sneek naar Stralsund maakte. Over de plannen en voorbereiding voor deze fietstocht: klik hier en voor de bedrijfssteun die ik ontving: klik hier.

Droom: ooit op de fiets naar Jeruzalem? – Dat is mijn ultieme droom. Maar ja, de situatie in Syrië en de recente aardbevingen maken momenteel onmogelijk dat je daar doorheen kunt fietsen. Misschien ooit….

Eerdere meerdaagse fietsreizen:
Als 15-, 16-, 17-jarige maakte ik solo jaarlijks meerdaagse zwerftochten door Nederland.
Als 18-jarige fietste ik met broer Gert van Alblasserdam naar Noord-Frankrijk.
Als 23-jarige maakte ik solo een wekenlange zwerftocht die uiteindelijke in de Harz eindigde bij het toenmalige IJzeren gordijn.
Toen mijn oudste zoon André vijf jaar was, maakten we samen een fietstocht door Nederland van een week.
In 2012 maakte ik tochten door de Pyreneeën. Ik fietste onder andere in twee dagen 150 km dwars door de Pyreneeën met volle bepakking over de Col d’ Ares van ruim 1500 meter. Een verslag is er helaas nooit gekomen.