Nieuw luchtje? Vallende engel!

Blog 25 januari 2011 – veroorzaak geen vallende engel met je nieuwe luchtje!

Vanmorgen toch maar wat voorzichtiger dan anders door de stad gereden. Ik had dan wel niet die ‘nieuwe zoete en masculiene geurcontrasten’ op die leiden tot ‘een krachtige en intrigerende geurexplosie welke mannen een vleugje mysterie geeft en vrouwen zal verleiden’, maar je weet toch maar nooit.

Ik was namelijk gewaarschuwd. Op een groot bord achter ons huis staat in grote schreeuwende letters: ‘Nieuw: zelfs engelen zullen er voor vallen’. En: ‘Kerst is over, maar ter promotie van een nieuw luchtje keren engelen terug naar aarde’. Het is maar dat we het weten. Voor de gelegenheid zingen ze ‘sexy boy’, dus als je die engelenzang hoort, heeft één of andere onverlaat toch (dom! dom!) dat nieuwe luchtje op gedaan.

Het nieuwe luchtje heeft ook een website, daarvan onderscheidt dat luchtje zich niet van mij. Ik leer veel nieuws uit het filmpje dat daar bekeken kan worden. Engelen blijken jonge vrouwen te zijn, zonder uitzondering schoon van uiterlijk. Ze blijken uit de hemel te vallen, hebben vleugels die het niet zo goed meer doen en een aureool als teken van heiligheid op het hoofd. En als klap op de vuurpijl: zodra ze de jonge man hebben ontdekt die de ‘nieuwe zoete en masculiene geurcontrasten op heeft die leiden tot een krachtige en intrigerende geurexplosie welke mannen een vleugje mysterie geeft en vrouwen zal verleiden’, gooien ze hun aureool zoals Mozes eens de stenen tafelen kapot op de aarde en staan ze klaar om zich in de armen van de desbetreffende jonge man te storten. Wat knap toch dat de reclamemakers dat tegenwoordig allemaal weten.

Hoe dan ook: ik doe geen Axe Excite op. En ik roep jou op om dat ook niet te doen, want dat blijkt knap link te zijn. Er was namelijk al eens eerder sprake van een vallende engel. De satan of duivel zou een uit de hemel gevallen of geworpen engel zijn. Om het maar ronduit te zeggen: hij is er uit geduveld. Lucifer is zijn naam. De reclamemakers spelen dus met vuur. Eén gevallen engel lijkt me meer dan genoeg.

Vanmorgen dus maar wat voorzichtiger dan anders door de stad gereden. En ik kan je opgelucht vertellen: ik heb geen vallende engelen gezien en kwam heelhuids weer thuis. Gelukkig maar. Laten we het er maar op houden dat er een engeltje op mijn schouder zat.

Ave.